Megalakulás

A Q & L Tervező és Tanácsadó Kft. 2013. szeptember 01-én alakult meg általános (egyetemleges) jogutódlással, a 2000. november 14-én létrejött Q & L Tervező és Tanácsadó Bt-ből.

Múltbeli tevékenységek

A Társaság kezdeti tevékenysége minőségirányítási rendszerek létrehozására, illetve működő rendszerek folyamatos felülvizsgálatára és fejlesztésére valamint tájépítészeti tervezésre és tanácsadásra irányult.

Néhány év elteltével e tevékenységi kör átalakult, és környezet központú irányítási rendszerek létrehozásával, illetve e működő rendszerek folyamatos felülvizsgálatával és fejlesztésével bővült a tájépítészeti tevékenység visszaszorulása mellett.

2004-ben a Társaság, az egyéb gazdasági szolgáltatást (üzletkötői/ügynöki tevékenység) is felvette a tevékenységi körébe.

Irányítási rendszerek

Társaságunk jelenleg megbízóinak, ügyfeleinek főleg a minőségirányítási és környezetközpontú irányítási rendszerek létrehozásában, illetve működő rendszerek folyamatos felülvizsgálatában és fejlesztésében ad szakmai segítséget.

Az irányítási rendszerek tanúsításában az ÉMI TÜV SÜD Kft-vel van meghatározó kapcsolatunk, a megbízó igényeinek, profiljának megfelelő tanúsító kiválasztásában segítséget tudunk nyújtani.

Egyéb tevékenységek

 • A környezetvédelmi szakmai kérdések (légszennyezés, víz, szennyvíz, zaj, hulladékkezelés) megoldása külsős környezetvédelmi megbízottként vagy szakértőként.
 • Kiváló Építési Termék (KIVÉT) védjegy pályázatok szakértői bírálata,
 • Hőszigetelő üveg termékek CE jelének megszerzésében szakmai tanácsadás,
 • Üvegipari BAT (Best Available Techniques) referencia dokumentum (BREF) magyar változatának elkészítése az OKTVF, majd a Vidékfejlesztési Minisztérium megbízásából.

  Üvegházhatású gáz (ÜHG) kibocsátás jelentés hitelesítése

  2006 évtől kezdődően egyre hangsúlyosabbá vált az üvegházhatású gázok kibocsátás jelentéseinek hitelesítése, amelyet az EU-ETS I. (2006-2008) és II. (2008-2012) kereskedési időszakában az ÉMI TÜV SÜD Kft. Hitelesítő Gazdasági Társaság külsős partnereként végeztünk számos ügyfelünknél.

  Az EU-ETS III. (2013-2020) kereskedési időszakára vonatkozóan társaságunk 2014.02.20-án elsőként az országban megszerezte a hitelesítési tevékenység végzéséhez szükséges Akkreditálási okiratot.

  A munkánk során rendkívül fontosnak tartjuk a személyes kapcsolatot, így minden lehetséges kapcsolat kezdetén személyesen is felkeressük a leendő partnereinket.